![]() |
Aardappeltaartjes
met Coquilles Saint-Jacques
|
|
voor 4 personen | ||
boter
1/4 deciliter
slagroom (2 kleine eetlepels)
20 milliliter jus
de truffe
ongeveer
12 plakjes
wintertruffel
zout en peper
|
Kook de aardappels
in wat kokend water met zout gaar. Maak er een
zachte puree van met een klontje boter, de room en de gehakte
wintertruffel.
Doe de puree in een spuitzak met een kleine gladde mond en spuit de
puree in
een ringvorm met een doorsnee van
Gebruik alleen het
witte deel van de coquilles en snijd daarvan in
totaal 20 dunne plakjes. Leg op elk taartje dakpansgewijs 5 plakjes
coquille en
strijk daar gesmolten boter over. Bak het taartje ongeveer 5 minuten in
een
oven op 200 graden Celsius. Kook voor de saus de room samen met de
visfond in
en voeg op het laatst de jus de truffe en zout en peper naar smaak toe.
Klop de
saus vlak voor serveren schuimig met een staafmixer. Stoof de spinazie
in een
klontje roomboter, doe er zout en peper bij en druk het vocht in een
zeef uit
de groente.
Zet een taartje midden op elk bord, schep er 3 kleine bergjes spinazie omheen en leg een plak truffel op de spinazie. Schep wat saus naast het taartje. Garneren met een takje kervel. |
|
Hoofdmenu |