Bospaddestoelentaart

voor 4 personen

Tal van groentewinkels verkopen onder de naam 'gemengde bospaddestoelen' combinaties van paddestoelen met kruiden als rozemarijn of tijm, koriander of andere groene kruiden. Die combinaties passen wonderwel bij wild, maar hier gaat het om een vegetarische taart.

    • 6 plakken roomboterbladerdeeg

    • 1 sjalotje

    • 20 gram boter 200 gram gemengde bospaddestoelen

    • 1 eetlepel cognac (facultatief)

    • eventueel 2 eetlepels vegetarische
      oestersaus met champignons (Woh Hup)

    • zout en peper

    • 3 zongedroogde tomaten op olie

    • 4 middelgrote eieren

    • 3 deciliter keukenroom of schenkroom

    • 2 eetlepels gesnipperde koriander of peterselie

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Laat het bladerdeeg ontdooien en pel en snipper het sjalotje.

Verhit de boter en fruit de sjalotsnippers hierin 2 minuten lang.

Voeg de paddestoelen toe en roerbak alles in 5 minuten gaar.

Dan de cognac erbij en desgewenst de oestersaus. Op smaak brengen met zout en peper

Rol de plakken deeg uit op een met bloem bestoven ondergrond en bekleed er een ondiepe ingevette quichevorm of ovenschaal van 24 tot 26 centimeter doorsnee mee.

Snijd de tomaten in stukjes en klop de eieren los met de room en zout en peper.

Verdeel het paddestoelenmengsel, de stukjes tomaat en de koriander over de deegbodem.

Schenk er het eimengsel over. Smeer ook de deegrand met ei in.

Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in 35 tot 40 minuten goudbruin en gaar.

Controleer, door midden in de taart te prikken, of het ei gestold is.

Serveer de taart in punten en geef er een salade bij.

 
Hoofdmenu
<<< >>>