Parmigiano Reggiano

Kalfsstoofpot met parmigiano reggiano

Een heerlijk recept om de komst van de lente te vieren, Bereid het in een mooie vuur- en ovenvaste aardewerk schaal, waarin u het ook opdient.
Parmigiano Reggiano 2

voor 4 personen

  • I kilo kalfslapjes, (bij voorkeur van groepskalveren), in blokjes
  •  selderijzout en versgemalen zwarte peper
  • 5 eetlepels plantaardige olie
  • 200 gram ui, gehakt
  • 500 gram bleekselderij, bijgesneden en in plakken
  • 2  1/2 deciliter witte wijn
  • 2  1/2 deciliter kalfsbouillon
  • 2 eieren en 2 eierdooiers
  • 100 gram versgeraspte parmigiano reggiano
  • handvol gehakte bladselderij
Kalfstoofpot



Bestrooi de blokjes kalfsvlees met wat selderijzout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan op een middelhoog vuur en bak er de blokjes vlees kort bruin in. Zet even weg

Verhit de rest van de olie in een ondiepe, vuurvaste aardewerk schaal op een middelhoog vuur. Schep er de ui en bleekselderij in, bestrooi met selderijzout en vers gemalen peper en bak de groenten bijtgaar.

Schep het vlees om met het groentemengsel, giet er de wijn over en laat koken tot de wijn bijna verdampt is.

Giet er de bouillon over, leg er het deksel op en laat circa 1 uur sudderen op een laag vuur, of tot het vlees gaar is.

Klop de eieren en dooiers los in een kom en schep er de parmigiano reggiano, bladselderij en wat zout en peper door.

Giet dit mengsel over het vlees en de groenten, schep alles om en laat 2 minuten voorzichtig doorwarmen op een laag vuur.

Dien onmiddellijk op en geef er gekookte aardappels bij.



    Hoofdmenu                    <<<                    >>>